Stell og pleie

Pleie og stell. Ragdoll har en lettstelt semilanghåret pels. Det er ikke vanlig at pelsen floker seg, og pelsen holder seg ofte fin uten å bli gredd. Allikevel er dette noe ragdoll ofte setter pris på og man kan gjøre børstingen til en fin stund dere i mellom. Det finnes mange ulike sorter børster og kammer ute på markedet, man kan f.eks start med en «kattunge» børste og en enkel stålkam.

Bading av katt?? En ragdoll trenger ikke å bade dersom man ikke har tenkt seg på utstilling. Ragdoll er som andre katter meget renslige. Dersom man ønsker å bade katten sin framover, så er det lurt å begynne med det når de er kattunger. Bruke milde sjampoer beregnet på katter.

Ragdoll som innekatt bruker kattdo. Kattedoen kan fylles med så mangt, klumpsand, perler, pellets. Vi bruker klumpsand, dette gjør det svært enkelt å rengjøre dokassen, da vi kun tar ut klumpene. Vær påpasselig med å ikke plassere kattedoen for nærme matfatet.

Andre nyttige tinge man trenger når man har innekatt er klorebrett, klosaks, tilgang til ulike soveplasser (ragdollen kan sovne på ryggen midt på stuegulvet eller finne seg en godstol), bånd eller tilgang på luftegård/balkong, ulike leker (her kan man lage mye selv), mat og drikkeskål. Av fôr, så verdsetter katten i hovedsak tørrfôr, våtfôr kan den få som et supplement. Vi kan komme med råd, og deler gjerne med dere hva slags type fôr vi bruker. 🙂